Celebració de les Matines a Lloseta, un misteri per contemplar

Un any més els cristians de Lloseta  es varen reunir a les onze del vespre de la nit de Nadal a l’Església Parroquial per celebrar i viure el naixement de Jesús, el fill de Déu. Com va explicar el Pare Vicenç, que va presidir l’Eucaristia, es tracta “d’un misteri per contemplar”, ja que no el podem acabar de comprendre. I només ens hi podem acostar des d’una actitud de silenci i pregària davant aquest Déu que s’ha volgut fer home “perquè nosaltres poguem esser un poc més fills de Déu”. A la celebració de les Matines de Lloseta tot va girar entorn a la contemplació d’aquest misteri.

Un grup d’infants de la catequesi varen representar el betlem vivent. En un diàleg l’arcàngel Gabriel anuncià a la Mare de Déu el naixement de Jesús. També es visqué el moment de l’adoració dels pastorets, que amb les seves gloses, oferiren presents de productes del poble a l’infant acabat de néixer. No hi faltà tampoc el cant de la Sibil·la, interpretat per Inès Cerdà, qui anuncià que aquest nin acabat de néixer tornarà gloriós a la fi del temps per judicar els vius i els morts. Lluís Escobedo pronuncià el Sermó de la Calenda i Llorenç Cerdà interpretà el cant de l’àngel. I després d’aquesta introducció es celebrà l’Eucaristia, a través de la qual aquest Jesús que havíem vist néixer es tornava a donar com a aliment a tots els cristians.

El Coro parroquial acompanyà tota la litúrgia amb els seus cants. I també hi fou present l’Estel del Cocó, que ballà el ball de l’oferta. En acabar l’Eucaristia tots els presents pogueren anar a adorar el nin Jesús. I reberen com a obsequi una felicitació de Nadal, en la qual hi estan representades les esglésies i patrons de totes les parròquies de la Unitat de Pastoral, amb el nin Jesús al centre. Es tracta d’una rèplica del quadre que regalà l’Agrupació de parròquies a monsenyor Antoni Vadell en motiu de la seva ordenació episcopal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.