Els Blavets de Lluc canten el Nadal a l’església de Santa Maria la Major en un concert organitzat per la Fundació Cultural Es Convent

A l’església de Santa Maria la Major d’Inca ja s’han sentit les primeres nadales. Les han cantades els nins i nines de l’Escolania de Lluc en el concert de Nadal que ha organitzat la Fundació Cultural Es Convent, que es va celebrar el passat divendres 15 de desembre. El concert tengué dues parts. En la primera meitat els blavets interpretaren algunes cançons més tradicionals de la tradició cristiana en llatí i altres nadales en català. En la segona meitat els nins i nines es canviaren de vestits i interpretaren altres cançons més modernes, en diversos idiomes, que acompanyaren d’una coreografia. Tant la primera part com la segona foren molt aplaudides pel nombrós públic que omplia l’església.

El director de l’Escolania, Ricard Terradas, aprofità el concert per presentar la proposta de l’Escolania de Lluc. Està adreçada a nins, nines, joves i al·lotes que vulguin combinar l’educació escolar amb una formació musical de conservatori, en un model quasi únic a Mallorca. Durant segles els infants han acompanyat amb el seus cants la litúrgia que es celebra al Santuari i darrerament han ampliat el repertori musical i han afegit altres actuacions fora de Lluc. El rector de la Unitat de Pastoral, Carles Seguí, desitjà que a través d’aquest gust estètic per la música “alguns puguin trobar a Déu”. El concert finalitzà amb el cant de l’Adeste Fideles, que interpretaren tots plegats, blavets i assistents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.