Joves de tot Mallorca participen d’una vigília de pregària per les vocacions presidida pel Bisbe

Es va celebrar a l’església de Lloseta per la festa de la Immaculada Concepció

Amb el Hashtag “Maria va dir # SÍ I TU? la Pastoral vocacional va convocar tots els joves de Mallorca a pregar per les vocacions durant la vigília de la Immaculada Concepció. La pregària va estar presidida pel Bisbe Sebastià Taltavull i es va celebrar a l’església parroquial de Lloseta. A l’entrada del temple s’hi va instal·lar un phtocall amb un cartell del hashtag de fons, davant el qual es varen poder fotografiar els joves, per grups, per així poder identificar-se amb el lema de la pregària i poder compartir la imatge amb amics i coneguts.

Ja dins l’església es va iniciar la pregària amb una breu reflexió de mossèn Francesc Xavier Riutord, delegat diocesà de la pastoral vocacional, qui va fer fixar la mirada dels joves en Maria. La Mare de Déu -els va dir- va custodiar la Paraula de Déu com a un tresor i va obrir les portes de la seva llibertat per a què el Fill de Déu habitàs en ella. I davant l’anunci de l’àngel no va dir “sí, ho faré”, perquè es sentia dèbil, sinó que va respondre “que es faci en mi la teva voluntat”, abandonant-se en mans de Déu. Tot seguit i es llegí el fragment de l’Anunciació segons Sant Lluc, de l’Evangeli. I mossèn Bartomeu Villalonga plantejà als joves algunes preguntes per a la reflexió sobre com va viure Maria aquell moment i com pensaven ells que els parlava Déu en les seves pròpies vides i quina resposta li donaven a la missió que els encomanava cada dia el Senyor.

Durant prop de mitja hora els joves i adults que els acompanyaren en la vigília, entre ells un bon nombre de membres de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, cercaren el diàleg amb el Senyor davant el Santíssim. El bisbe Sebastià Taltavull i l’equip de preveres, diaca i pre-diaca de l’agrupació de parròquies es sumaren també a la pregària. Molts la seguiren de genolls. Durant diversos moments de la vigília l’oració anà acompanyada pels cants del grup Hacuna, com a una forma més d’oració. Després es llegí el testimoni vocacional de Joan Pau II i de la Mare Teresa de Calcuta, dels textos que redactaren ells mateixos explicant com va ser la seva crida i com li donaren resposta.

La pregària finalitzà amb la intervenció del Bisbe, Sebastià Taltavull, qui va remarcar que Maria era tan humana com nosaltres, però que no es quedà amb el desconcert i el dubte que li generà la crida, que és un Misteri, sinó que va saber respondre a Déu. I afagí que de la mateixa manera que Déu parlà a Maria i li encomanà una missió, ens parla ara també a nosaltres. El Bisbe explicar que l’entrega al Senyor és possible per aquells que han descobert que Déu els estima, que s’ha enamorat de la seva persona, com ho sabé veure Maria. I va convidar els joves a deixar-se acompanyar per la seva resposta valenta de fe. Com a continuació d’aquesta pregària, tot els joves que ho varen sol·licitar rebran durant tot l’Advent preguntes per a reflexionar sobre com s’actualitza la vocació de Maria en les seves vides.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.