L’organista Bartomeu Manresa actuà la setmana passada a Sevilla

  La setmana passada, Bartomeu Manresa, va passar uns dies de concert a Sevilla que li permeteren conèixer dos grans instruments: el de la Catedral i l’orgue de l’oratori de la Santa Escuela de Cristo a on participà al “IV ciclo Internacional de Conciertos y Meditaciones” a l’orgue històric Cavaillé-Coll.  Aquest cicle, pretén posar en valor aquest instrument duit a l’any 2014 des de l’abadia benedictina de Kergonan (França) i, construït pel prestigiós orguener del s.XIX Arístide Cavaillé-Coll.

         Durant l’actuació interpretà un programa que el públic qualificà de molt brillant amb autors alemanys: Johann Sebastian Bach i  Félix Mendelssohn; francesos: Louis Alfred Lefébure-Wely, Alexandre Guilmant i Charles Marie Widor; i el mallorquí, Bartomeu Veny.

          Bartomeu Manresa, realitzà els estudis  d’orgue als Consevatoris de Palma i Barcelona amb Bartomeu Veny i Maria Nacy, respectivament. Així mateix ha realitzat cursos de caire internacional amb altres professors com: Jean-Claude Zehnder, Luigi Ferdinando Tagliavini, Enrico Viccardi, Hans Hellsten, Matew, Provost…

         Ha realitzat recitals d’orgue arreu de les Illes Balears i de la geografia Ibèrica i, en diverses ocasions a Itàlia així com diversos enregistraments en CD i per TV.

         És director artístic del Festival Internacional d’orgue de Sant Francesc d’Inca, organista de l’orgue Grenzing de Sant Francesc d’Inca i del gran orgue de la Parròquia de Santa Creu de Palma, recentment acabat de construir i que serà inaugurat en breu, lloc a on realitza una important tasca tant litúrgica com concertística.
                                                                                                       Guillem Coll

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.