Els joves mallorquins comencen l’aventura de la JMJ a Polònia

Un grup de joves mallorquins ja són a Polònia per assistir a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Les delegacions de joventut de les diòcesis catalanes i balears visiten avui Auschwitz i Wadowice.

Serà la segona vegada que Polònia acollirà una JMJ. L’any 1991 la ciutat polonesa de Częstochowa va ser també seu de la JMJ amb el papa sant Joan Pau II, un dels impulsors d’aquestes trobades mundials de joventut. La d’enguany a Cracòvia comptarà amb la participació d’uns 100 joves mallorquins, que s’ajuntaran amb milions de joves catòlics d’arreu del món.

La dinàmica d’una JMJ sol tenir una estructura comuna: Pel matí hi ha catequesis dels bisbes, després Eucaristia, l’horabaixa hi solen haver activitats a Cracòvia i els voltants.

Dijous arribarà el papa Francesc. Divendres al matí tornarà a haver-hi catequesis i l’horabaixa es farà el Via Crucis monumental amb tota la gent participant. Dissabte al matí hi ha la sortida cap el lloc on es farà la Vetlla, tota una tarda de caminar i arribar al lloc, una gran esplanada que espera 2 milions de persones, i es passarà la nit a la intempèrie. El diumenge al matí es realitzarà la missa d’enviament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.