V Diumenge de Pasqua (24 d’abril de 2016)

Sessió de reflexió i pregària

Grup de Catequesi Litúrgica de Lloseta

Mallorca, dia 21-abril-2016

Pregària inicial

Senyor, Déu i Pare nostre, que ens heu descobert el vostre pla de salvació i alliberament pel vostre Fill Jesucrist i l’Esperit Sant, feis que acabem amb les obres fosques de l’home vell i il·luminem el món en les obres de la vida nova del vostre Regne.

Ambientació

Continua l’ambientació gojosa de la Pasqua de Jesucrist que ens afecta a tots, ho sapiguem o no: cantau al Senyor un càntic nou, ha fet obres prodigioses, i tots els pobles contemplen la salvació, al·leluia.

La Bona Nova de la resurrecció de Jesús és per a tothom: la prova està en l’expansió d’aquesta notícia a tots els pobles no jueus (1a lectura).

En la 2na lectura contemplam una escena de transfiguració, un cel nou i una terra nova, on no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni penes. Amb la resurrecció de Jesús les coses d’abans han passat.

Què descobrim

En els continguts que ens ofereix la mare Església en aquest V Diumenge de Pasqua per mantenir viva la nostra fe, podem destacar:

Jesús ens desvetlla el seu testament

Lectura de l’Evangeli (Jn 13,31-33a.34-35).

Que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat.

Per l’estimació que us tindreu entre vosaltres tothom coneixerà si sou deixebles meus.

Aquesta és la darrera voluntat de Jesús, el resum de tot el seu missatge, i ell mateix ens diu que és un manament nou, el que ens dóna pas a la vida nova, el que ens dóna entrada a la com-unió amb Déu (que és l’Amor), el que ens identificarà com a deixebles de Jesús.

La Bona Nova és per a tots els pobles

A la primera lectura dels Fets dels Apòstols (Ac 14,21b-27) continua el relat de l’expansió de la Bona Nova, pels catequistes Pau i Bernabé, als pobles no jueus del voltant d’Israel.

I així va ser com la Bona Nova ens va arribar també a Itàlia, França, Espanya, Mallorca, etc. Els catequistes ens anunciaren tot el que Déu havia fet i com havia obert les portes de la fe als qui no són jueus.

La visió d’un cel nou i una terra nova

2a Lectura: Ap 21,1-5a.

És quelcom habitual en aquest temps pasqual: la litúrgia ens dóna l’oportunitat de contemplar per una estona escenes de transfiguració, estampes trascendents de la vida més enllà de la mort, visions inimaginables per als que estan aferrats a lo material d’aquet món.

La visió profètica de sant Joan evangelista: un cel nou i una terra nova, on Déu serà el Déu-que-és-amb-ells (vaja nom més revelador…), un Déu que eixugarà totes les llàgrimes dels ulls i on no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni penes.

Exactament el contrari del que vivim ara: el món s’ha tret Déu de sobre, s’oblida per complet d’ell i cerca trobar la felicitat fora d’ell, ha arribat a dir i creure que “Déu ha mort” (Nietzsche). I la foscor de la vida lluny de Déu és exactament la mort.

El Regne de Déu s’extén a totes les generacions

Salm 144.

Està en consonància amb l’expansió de la Bona Nova a tot els pobles.

Per haver-nos arribat també a nosaltres la notícia de la Vida Nova del Regne de Déu, beneiré el vostre nom per sempre, Déu meu.

El Senyor, que és bo per a tothom, estima entranyablement tot el que ell ha creat, i vol que nosaltres ens estimem els uns als altres, com ell ens ha estimat. Només així coneixeran que sou deixebles meus i que estau vivint plenament la vida nova del Regne de Déu.

Conseqüències per a millorar la vivència de la nostra fe

Practiquem més i millor el nou manament de l’amor

Si estam units al nostre Pare-Déu, i si tenim Jesucrist com a centre de les nostres vides, hem d’estimar necessàriament els germans, ens hem d’estimar els uns als altres.

Cadascú ha de revisar la seva vida, per acabar amb les restes i les inclinacions fosques de l’home vell, que encara perduren dins nosaltres, i decidir com podem estimar més i millor els germans, sobretot els qui més ens necessiten.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.