Jornada de catequistes a Santa Llúcia

Com es fa, a la pràctica, una sessió de catequesi? En quina posició ha d’estar el catequista per poder fer arribar la fe als nins i nines? Aquestes són algunes de les qüestions que s’han plantejat en la jornada de formació de catequistes d’infants que ha celebrat la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu el dissabte 6 de març a Santa Llucia. La jornada ha començat amb un moment de pregària a la capella, perquè cadascun dels catequistes pogués prendre consciència de que la crida del Senyor és a estar amb Ell i no només a fer coses en nom de la fe. Tant sols a partir d’aquesta relació personal amb Jesucrist pot sorgir el treball i la necessitat de comunicar la fe als altres, nins, joves i adults, perquè també ells puguin participar d’aquest goig de sentir-se fills estimats.

Amb la perspectiva de què l’evangelització és obra del Senyor, qui actua a través dels gestos i les veus dels catequistes, es va iniciar un taller sobre com desenvolupar una sessió de catequesi. El va impartir Maria Feliu, membre de la Delegació de Catequesi, i el títol ja era d’allò més suggerent “Preparant una sessió de catequesi?”. I és que el primer que va tornar recordar Maria Feliu és que el catequista s’ha de posar en mans del Senyor i confiar en ell. Només així pot col·laborar en el sorgiment d’una obra bella i plena de vida,  com varen poder comprovar amb l’exemple del curt d’animació “El Alfarero”. Maria Feliu també va exposar alguns mètodes pràctics com fer un quadernet per a què els infants anotassin les experiències de cada sessió. I va animar als catequistes a descobrir i aprofitar les seves potencialitats personals a l’hora de comunicar l’Evangeli. La jornada va acabar amb un dinar de germanor de torrada per a tots els participants d’aquesta jornada de formació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.