En Tolo i els pares de catequesi

Tolo Villalonga és un pare de família, de professió enfermer de pediatria, que des de fa 23 anys dedica el seu temps lliure a la tasca d’educar en la fe dins l’Esplai de Lloseta. És una fe que viu també en el sí de la seva família i que, junt amb la seva dona, ofereixen a les seves dues filles. En Tolo ha volgut compartir la seva experiència de pare educador en la fe amb els pares i mares dels nins que cursen el primer any de catequesi a la Unitat Pastoral de la Mare de Déu en dues trobades que s’han celebrat el 25 de febrer a Inca i el 26 a Lloseta.

En Tolo els ha comentat que per trasmetre la fe, o qualsevol altra valor, el primer requisit és que els infants vegin que és important per als pares. En el seu cas – ha dit- descobrí l’experiència de la fe als 18 anys, quan va sentir mirat d’una forma nova per un altre cristià, que li va trasmetre el valor de la seva vida. La fe –ha explicat- va anar formant part de la seva vida i les seves filles ja ho comencen a percebre. Anar a missa tots els diumenges en família s’ha convertit en un fet quotidià. I per a les seves filles no és estrany entrar a l’església o resar abans d’anar a dormir. Les nines també veuen com els seus pares cerquen la companyia dels seus amics cristians i donen el seu temps lliure als atres a través de l’Esplai.

En Tolo ha mostrat als pares i mares dels infants de catequesi que per transmetre la fe el més important és ser testimoni, és a dir, mostrar com la companyia de Jesucrist va determinant la teva vida en fets concrets i quotidians. Només d’aquesta manera els nins i nines podran veure que la fe és un fet natural i també ells podran desitjar fer-ne experiència. Els pares i mares han escoltat amb molt d’interès el testimoni d’aquest jove llosetí per al qual la fe és un autèntic regal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.